Veritas hyvelstål och ersättningshyvlestål

Veritas hyvelstål och ersättningshyvlestål

Ersättnings hyvelstål för äldre hyvlar.

Dessa hyvelstål är tillverkade i A2 eller 01 specialstål för bästa hyvelresultat. Våra ersättnings hyvelstål är 2,4mm (3/32") tjocka, dvs. nästan 20% tjockare än vad som är standard. Denna grövre tjockleg förbättrar hyvelresultatet betydligt och ger ett högklassigt resultat.

Dom är alla 178mm (7") långa och har en 30°eggvinkel och passar dom flesta äldre hyvlar såsom Stanley, Record, Memo, Jernbolaget, mfl. i resp. hyvelstorlek.

Pågrund av att denna typ av hyvlar har tillverkats (hyvlar i stål) under mer än 100 år så finns det avvikelser som skett i mått under dessa år, så ibland får man modifiera sin hyvle lite för att ett ersättings hyvelstål ska passa.

Hyvelstål för stöthyvlar är (1/8") tjocka med en eggvinkel om 25° .Spår för justering finns såklart som passar i justerings mekanismen för dessa hyvlar.

Du hittar rätt hyvelstål genom att mäta dess bredd, det är antingen 1-3/8" (low-angle, 60-1/2 typ) eller 1-5/8" (standard 9-1/2 typ).

Dom Brittisk tillverkade Record och Stanley har ett sidojustering spår som är 5/8"   och har tre spår för denna justering. Hyvlar utan denna justerings funktion ska ha 7/16 spår Äldre amerikanska Stanley stöt hyvlar har 8 spår.

 


Category