Hello and welcome!

On 1 July 2021 there will be an EU regulation on what VAT you have to pay when buying online.

In order for you to see the correct VAT, we have automatically retrieved information about which country you are in. Please change it if it was wrong. This information is only used to show the correct VAT on the products.

The correct VAT will automatically be shown at the checkout regardless of the country you choose here.

We have used your IP number (18.207.238.146) for this check.

Country:


Maintenance and care

Maintenance and care

För att underhålla och få ett långt liv för dina verktyg kommer här en information om just detta:

Problemet med hyvlar är att dom behöver rengöras efter att dom använts. Dom blir ofelbart smutsiga. En tröst är att det är ganska enkelt att hålla efter dom så dom håller sig i skick som nya !

 

 

Veritas hyvlar är tillverkade i segjärn och levereras rostskyddade. Du kan ta bort detta med en trasa och rödsprit eller lacknafta. Se till att få alla maskinbearbetade ytor rengjorda, även den under/ framför spånöppningen, beroende av vilken modell du har.

Rekommendationen är att lägga på ett tunt lager vax för att hålla fukt och rost borta. Det kan upprepas med jämna mellanrum, detta har det andra fördelen att vaxningen gör att hyvlingen går lättare - detta är ett gammalt tips som används av gamla snickare. Jojoba olja är också lämpligt som skygg, i vår underhållssats så finns det olja och två dukar att använda till detta.

Se till att torka bort spån och damm som blir kvar efter hyvling/användning innan du vaxar och vaxa tunt. Låt det torka och torka sedan av med en torr luddfri trasa. När du torkar så får du också bort lite av den smuts som alltid fastnar på verktyget från dina fingrar. Det är speciellt viktigt för hyvlar med bearbetade ytor.

 

 

 

För att ladda hem en pdf version av denna artikel, klicka här !


 


There are no products to list in this category.